![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/losos-se-zeleninou-a-bramborem-150x150.jpg)
![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/losos-se-zeleninou-a-bramborem-150x150.jpg)
![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/losos-se-zeleninou-a-bramborem-150x150.jpg)
Losos se zeleninou a bramborem
23. února 2024![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/strecink5-150x150.jpg)
![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/strecink5-150x150.jpg)
![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/strecink5-150x150.jpg)
Strečink a protahování
24. února 2024Miluješ burgery, ale neholduješ masu? Co vyzkoušet tento z červené řepy v domácí celozrnné housce?
![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/burger-z-cervene-repy-238x300.jpg)
![](https://www.30tidennivyzva.cz/wp-content/uploads/2024/02/burger-z-cervene-repy-238x300.jpg)
Co budeš potřebovat?
Na flákotu:
červenou řepu
koření
ovesné vločky
vajíčko
Syrovou červenou řepu nastrouháme, a následně dochutíme jako bramborák (sůl, pepř, majoránka, česnek), přidáme ovesné vločky (tolik, aby se zahustila řepa) a navíc jedno vajíčko (aby to lépe drželo, protože červená řepa nikdy moc nedrží). Pro dravější verzi upečeme v troubě.
Na housky:
vaničku tvarohu
2 vejce
celozrnnou mouku
prášek do pečiva
2 lžíce vloček
na dozdobení sezam nebo slunečnicové semínko
Vše smícháme dohromady a vypracujeme nelepivé těsto (proto neuvádíme přesné množství mouky). Pečeme v troubě na 180 st do zezlátnutí.
Pak už tvoříme podle vlastní chuti. Na fotce je burger se salátem, rajčetem, jogurtovou majonézou, sýrem a cibulovým chutney (to vytvoříme z červené cibule, trochu cukru a červeného vina).
Dobrou chuť.