Vánoční punč patří k adventní atmosféře stejně jako vůně skořice, světýlka na stromku nebo první sněhové vločky na kabátě. Pokud si chceš tuhle pohodu dopřát i ve zdravější a svěží verzi, nealkoholický punč s pomerančem a skořicí je ideální volbou. Je lehký, hřejivý, plný přírodních chutí a skvěle doplní zimní večery – ať už u filmu, při balení dárků nebo jen tak, když si potřebuješ vydechnout.
Ingredience:
500 ml přírodního jablečného džusu
500 ml vody
1 pomeranč, nakrájený na kolečka
2 skořicové tyčinky
3 hřebíčky
1 lžička medu (volitelně)
Postup:
Všechny ingredience smíchej v hrnci a zahřívej na mírném ohni, dokud nebude směs voňavá a teplá. Nevař, aby se chutě nevytratily. Před podáváním můžeš přecedit a ozdobit čerstvými pomerančovými plátky. Tento skvělý punč si můžeš vychutnat třeba u vánočních pohádek či filmů!