
Epsomská sůl – detoxikační prostředek bohatý na hořčík
10. března 2024
8 přírodních způsobů, jak se zbavit stresu
14. března 2024Toužíte po královské hostině? Pak je šafránové risotto tou pravou volbou pro vás! Toto lahodné a luxusní jídlo je plné bohaté chuti a zlatavé barvy, která rozzáří váš stůl.
ingredience:
šalotka (10 g)
víno suché (50 ml)
zeleninový vývar (300 ml)
krevety (100 g)
rýže (60 g)
olej olivový (10 ml)
postup:
Na lžičce oleje orestujeme šalotku, přidáme rýži a orestujeme. Poté přidáme 1dcl vína a necháme vše odpařit, aby nám v jídle nezůstal žádný alkohol, ale pouze jen chuť. Přidáme šafrán a špetku kurkumy. Následně vše zalijeme vývarem. Risotto neustále mícháme a přidáváme další vývar, než se rýže neuvaří takzvaně na zkus. Mezitím si na pánvi na kapce olivového oleje opečeme krevety. Doporučuji dochutit pouze solí, pepřem – kdo má rád, tak chilli a úplně na konec zakápnout šťávou z limetky. Hotové risotto podáváme s krevetami a lístky mixu salátu. Můžeme vylepšit hoblinkami parmezánu.
doba přípravy: 40 minut
Připravte si šafránové risotto a užijte si božskou chuť slunce na vašem talíři!
Dobrou chuť